Kreative studentergave ideer: Slut med kassetænkning og kedelige gaver!

Det er snart forsommer, og dermed er det snart tid til både nyudsprungne blomster og nyudsprungne studenter. Det er i sandhed en dejlig tid, når unge mennesker når deres, måske første, store mål i livet: at få studenterhuen på.

Anderledes besværligt er det at finde på en studentergave, der oprigtigt gør modtageren glad. Måske skal du faktsik tænke mere på, hvem den unge er som menneske. Den ene unge voksne, som skal starte på CBS skal selvfølgelig have et par clipboards, mens den anden da klart skal have et par gode waders, før vedkommende starter på biologistudiet.

Overrask en student med en unik gave

Det kan være svært at finde den helt rigtige gave til en student, men der er heldigvis mange muligheder. En god ide kunne være at give dem noget praktisk, som de kan bruge i deres studietid. Dette kunne eksempelvis være et sæt af notebøger og kuglepenne, som de kan bruge til at skrive noter og lave opgaver med.

Et andet godt bud på en lidt anderledes gave er et abonnement på en streaming-service, såsom Netflix eller HBO. På den måde har studenten adgang til underholdning og film uden begrænsninger – hvilket altid er rart! Endelig kan det også være en god ide at give dem noget personligt, som fx et billede af jer sammen eller et smykke med betydning for dem.

Traditioner omkring gavegivning ved afslutning af uddannelse

Der er masser af traditioner omkring gavegivning ved afslutningen af en uddannelse. Det er typisk forældrene til den studerende, som giver gaverne, men det kan også være venner eller andre familiemedlemmer.

Det er ret normalt at give en gave, som symboliserer at den unge har nået et vigtigt mål i livet. Sådan en symbolsk gave kan være et ur eller et smykke. Det kan også være en bog om karrieremuligheder eller noget som er relateret til den ungdomsuddannelse, personen har taget.

Derudover er det også blevet mere almindeligt at give pengegaver, da det ofte er noget de studerende har brug for i forbindelse med at skulle flytte hjemmefra.

Et fornuftigt budget til en studentergave

Det er helt op til ddig selv, hvor meget du har råd og lyst til at bruge på en studentergave. Der er ingen bestemt regel for, hvor meget du skal give, men det kan være en god idé at overveje modtagerens interesser og personlighed, når du køber gaven.

Det vil altid være vigtigere at give noget personligt frem for noget dyrt. Sådan ved modtageren nemlig, at de er værdsat af netop dig, giveren.