Er du træt at kærestens snorken, så lad hans studentergave være en snorkeskinne

Lige nu ser man dem alle steder i bybilledet: glade og smilende, flotte hvide hatte med rødt eller blåt bånd og med et ansigtsudtryk, der vidner om, at de er klar til at indtage verden.

Det er selvfølgelig årets studenter, der er tale om. De har haft et hårdt forår på mange måder, og nu nyder de en velfortjent pause, inden de skal videre i livet. Og selvfølgelig skal de have en studentergave med på vejen. Hvad findes der mon af gode ideer?

Til kæresten, der er blevet student

Måske er din kæreste blevet student, og du ved simpelthen ikke, hvad du skal give ham. I har haft et fast forhold gennem længere tid og overnatter ofte hjemme hos hinanden. Du er faktisk helt vild med ham og sikker på, at det skal være jer to – MEN der er én ting, der irriterer dig voldsomt: han snorker! Heldigvis kan man afhjælpe problemet, og her kommer studentergaven ind i billedet.

For hvorfor ikke give ham en snorkeskinne, så I én gang for alle er ude over problemet? Læs mere her! Det kan selvfølgelig godt være, at han også skal have en anden – og mere romantisk – gave. Det har han helt sikkert fortjent.

Hvorfor er snorken et problem?

Hvis man bare har en let til moderat snorken, er der sjældent bivirkninger. Det kan allerhøjst være generende for dem, man deler seng eller værelse med. Hvis man derimod har tendens til svær snorken med pauser i vejrtrækningen, skal man være opmærksom. Dels kan det bevirke træthed om dagen, fordi man simpelthen ikke har sovet godt, og dels kan det være et tegn på søvnapnø, hvor vejrtrækningen helt stopper i en kort periode under søvn.

Her kan det være på sin plads at prøve at sove med en snorkeskinne i første omgang og evt. bestille tid hos lægen, hvis din snorken ikke mindskes efterfølgende.

Tre gode råd mod snorken

For det første: Snorken forværres ofte, når man sover på ryggen. Så prøv at undgå det ved f.eks. at vænne dig til at sove på siden eller maven i stedet. For det andet skal du lufte grundigt ud i rummet, inden du eller din kæreste skal sove. Det er vigtigt med et støvfrit miljø, da snorken kan være en allergisk reaktion, som irriterer næseslimhinden. Og sidst, men ikke mindst, er det en god ide at undgå alkohol fire timer, inden du skal sove. Alkohol får nemlig musklerne i svælget til at slappe af, hvilket faktisk kan lede til søvnapnø.